top of page
Søg
  • myafricanchild

Nyhedsbrev december 2020


Her i årets sidste nyhedsbrev vil vi gerne ønske alle foreningens sponsorer og medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt 2021.


Fra bestyrelsen sender vi en kæmpestor tak for jeres støtte til vores børn i Tanzania og til vores arbejde i My African Child. Denne støtte er vi dybt taknemmelige for. Uden jer ville det ikke være muligt at give vores børn de muligheder for skolegang og uddannelse, som de får nu. Vores børn er meget taknemmelige og glade for den støtte de modtager fra My African Child, og er bevidste om, hvor meget den betyder for deres muligheder i dag og fremover.


Vi vil gerne byde velkommen til de nye sponsorer og medlemmer, som er kommet til i 2020, og takke for jeres støtte til børnene og tro på vores arbejde.


2020 har været et travlt og udfordrende år. Mange ting har været anderledes både her i Danmark men også i Tanzania p.g.a. COVID-19. Bestyrelsen har lært at holde møder elektronisk og er kun mødtes fysisk, når det har været nødvendigt. Vi holder nu 8 elektroniske møder og 4 fysiske møder om året.


Vi har holdt flere møder på Skype med vores samarbejdspartner i Tanzania - The Foundation For Tomorrow - og haft kontakt til vores børn via WhatsApp til stor glæde både for dem og os.


Bestyrelsen besluttede i september 2019, at arbejde med et værdigrundlag for My African Child. Det har været på dagsordenen i 2020. Vi er som bestyrelse enige om, at bestyrelsen gennemgår en proces, hvor vi vil arbejde os frem til, hvilke værdier vores forening fremover skal arbejde efter.


My African Child har en helt unik historie, og vi vil arbejde med at gøre denne historie både synlig og gøre den til fælleseje.


Vi vil arbejde med at blive klare på vores vision, mission og prioriteringer og skabe fokus på det daglige arbejde i bestyrelsen.

Vi skal skabe ejerskab i processen for hele bestyrelsen.

Det er vigtigt for os, at medlemmerne inddrages og bliver hørt og kan komme med inspiration og inputs.

Det er samtidig vigtigt for os, at vores børn/unge får en stemme i deres fremtidsplaner og opnåelse af deres mål. Vi har haft et samarbejde med organisationen Cisu, som har stillet en konsulent til rådighed. Der har været afholdt et møde med denne konsulent, hvor vi fik vendt mange ideer. Så vi er nu midt i en spændende proces, som vi vil give en orientering om på vores årsmøde, som forhåbentlig kan holdes i marts 2021.

Fra et af vores bestyrelsesmøder.Vores børn


Mary

Mary går nu på Kibosho Training Center i Moshi. Her bliver hun undervist i skrædder- og designerfaget. Mary trives rigtig godt med sin uddannelse og bruger sin fritid til at designe og sy tøj til sig selv. Marys drøm er at blive forretningskvinde og skrædder.

Vores smukke Mary.Aika

Aika afsluttede sin skrædderuddannelse på Tanz Hands i slutningen af november. Mama Grace og hendes familie er indstillet på, at Aika fortsat kan bo hos dem og starte en skræddervirksomhed i deres hus. My African Child har besluttet at give Aika en symaskine i eksamensgave. The Foundation For Tomorrow vil hjælpe med købet. Vi ønsker Aika et stort tillykke med uddannelsen og håber, at hun får sine drømme om en skrædderforretning opfyldt.

Vores hårdtarbejdende Aika med bevis fra Tanz Hands.Miriam

Miriam er nu startet på Magnificat Highschool. Her befinder hun sig godt og klarer skolen meget fint. Hendes stærke personlighed har en positiv indflydelse på hendes skolevenner. Næste år kan hun søge ind på universitet. Miriam bruger sin fritid på musik og bøger. Miriam drømmer om at blive flyvende læge.

Vores skønne Miriam.Andrea

Andrea er glad og tilfreds og klarer sit skolearbejde bedre og bedre. The Foundation For Tomorrow har et fint samarbejde med hans forælder bl.a. med hensyn til at have orden i Andreas ting, når han skal tilbage til skolen. Raphael er blevet rollemodel for Andrea, så han kan lære at holde lidt bedre orden på sine ting og passe på dem. Andrea bruger sin fritid på at spille fodbold.

Vores glade Andrea.Philimini

Philimini har udviklet sig godt og har ikke mere brug for ekstra lektiehjælp. Hans afsluttende eksamen var i oktober 2021. Han er præfekt for underholdning (arrangere sport mm.). Philiminis far er begyndt at interessere sig for ham og ringer nu for at tale med ham og håber på at mødes med ham enten i Arusha eller hos farmoren. I sin fritid danser han. Han drømmer om at blive astronom.

Vores smilende Philimini.


Aminiel

Aminiel er meget aktiv og charmerende. Han har gode sociale kompetencer og så er han udnævnt til præfekt i miljø i skolen. Fagligt går det ok, men ikke super godt. I sin fritid løber han og hans drøm er engang at blive lærer.

Her er Aminiel med sit bevis for anderkendelse.

Tillykke!Raphael

I oktober blev Raphael færdig med Primary School. Efter eksamen var han hjemme i nogle dage og har efterfølgende været i gang med forberedelser til optagelse på en god skole, så han kan starte i Secondary School januar 2021. Raphael er altid pænt i tøjet og har orden i sine ting. Hans bror og søster støtter ham meget og sørger for, at han kommer til og fra skole i ferierne. Raphael har fået et ur i eksamensgave af My African Child. Han koncentrerer sig meget om sit skolearbejde, men har også tid til at spille fodbold.

Raphaels drøm er at blive ingeniør.

Raphael på vej hjem på juleferie.COVID-19 update

P.g.a. COVID-19 var skolerne i Tanzania lukket i en længere periode i foråret. Alle vores børn var sendt hjem enten til familie eller plejefamilie. De sidste dage på skoleerne brugte TFFT til at undervise børnene i, hvordan man bedst kunne undgå at blive smittet med COVID-19. Alle vores børn delte denne viden med deres familier, plejefamilier og nærområdet. Denne indsats og dette engagement er børnene blevet anerkendt og rost meget for. Vi føler en stor stolthed for børnene over dette. Fordi skolerne var lukkede i foråret har de forlænget undervisningen ind i december måned og lukker først den 18/12.Dette billede er fra TFFT’s Instagram profil og det vil vi gerne dele den med jer.


Raphael står som nummer 3 fra venstre og Andrea som nr. 4.Om Tanzania Tours

TANZANIA TOURS laver kun rejser til Tanzania og har gjort det siden 2006. Vi er eksperter i safari, bestigning af Kilimanjaro og badeferie på Zanzibar. Vores kunder er så tilfredse, at vi får de bedste anmeldelser på Trustpilot af alle rejsebureauer i hele Danmark!


Vi er hovedsponsor i My African Child, fordi det er et rigtig godt projekt, drevet af ildsjæle, der støtter udsatte børn i netop Tanzania. Vi har tidligere arrangeret en medlemstur for en gruppe sponsorer fra My African Child, og vil meget gerne hjælpe med endnu en tur.


Jakob fra Tanzania Tours med sine børn og safariguide.Jeg er selv netop hjemvendt fra en rejse rundt i Tanzania, med min familie. Formålet med turen var at vise, at det godt kan lade sig gøre at rejse derned, på en forsvarlig og sikker måde. Vi følte os enormt trygge under hele rejsen. Flyene var under halvt fyldte og alle bar mundbind.Vi bruger altid små hoteller i Tanzania, og på denne tur var vi stort set de eneste gæster. Vi havde som altid vores egen safari-bil og egen guide, så det var virkeligt begrænset, hvor mange andre mennesker vi så. Vi sørgede selvfølgelig for at holde afstand, have en god håndhygiejne og undgå befolkede steder. Efter vi kom hjem er vi alle blevet testet to gange, og alle test var negative, helt som ventet.


Tanzania har ikke været hårdt ramt af corona, og livet går videre som normalt. Vi kender mange folk dernede som vi stoler på, bl.a. hotelejere, guider og vores danske konsul, og uanset hvem vi taler med, så fortæller de alle, at der er fredeligt og roligt og de kender ingen som har været syge. Der er også adskillige læger i vores netværk, og de siger at der ikke er flere indlagte end normalt, hverken på fastlandet eller på Zanzibar.


Hvis vi kan samle en gruppe sponsorer til en ny rejse, vil vi lave en rigtig god pris. Vi plejer at lave sådan en medlemstur stort set uden fortjeneste, og jo flere der tager med, jo bedre pris kan jeg lave til jer.


Vi tager udgangspunkt i den sidste rejse, med nogle spændende dage omkring Arusha, med forskellige aktiviteter og besøg hos sponsorbørnene.

Derefter en 3 dages safari i Lake Manyara og Tarangire National Park, hvor I kommer til at se nogle af alle de vilde dyr, som Tanzania er så kendt for. Endeligt en uges tid på Zanzibar, på et dejligt hotel.
Vi har en sund forretning og en stærk økonomi, så I behøver ikke at betale et depositum ved bestilling af rejsen. Vi kan starte med at booke fly og hoteller til jer, og vente med betaling, indtil vi er sikre på, at I får mulighed for at rejse.


Til sidst vil jeg anbefale jer at finde os på Facebook. Der ligger en del opslag, fra den rejse jeg netop har været på. Vi var på en safari i Tarangire, præcis som jeg anbefaler jer. Og vi var også omkring det samme hotel på Zanzibar, som jeg vil anbefale jer.Medlemstur til Tanzania i efteråret 2021.

At have fuldt Jakobs dejlige rejse på Facebook har virkelig varmet og givet enorm lyst til at komme ud i verden igen og ikke mindst til Tanzania. Vi vil i den forbindelse minde om My African Child’s planlagte medlemstur i efteråret 2021.

Vi har besluttet endnu en gang at udskyde det informationsmøde, der skulle have været afholdt i januar 2021. Vi håber, at det kan blive muligt i april. Nærmere oplysninger vil blive sendt i det nye år.


Hvis du er interesseret i turen, må du meget gerne sende os en mail, så vi løbende kan opdatere vores liste over jer, som kunne have lyst til at deltage i turen.Virtuelt julemarked på Facebook

2020 har været et povert år for salg. Alle de markeder og forsamlinger, vi plejer at deltage i og få et pænt salg til fordel for vores børn, har været aflyste. Og da også alle de julemarkeder My African Child plejer at deltage i og sælge vores ting heller ikke blev til noget i år, har vi lavet et virtuelt julemarked på Facebook. Her har vi solgt bl.a. den altid populære og søde Nissehue, vore uundværlige Strikkeposer, vores flotte og solide Klude, vores smukke Stjerner, der vil pynte både ude og inde. Det har givet indtægt, som vi er rigtig glade for. Tak til alle jer som har støttet!Sluttelig vil vi endnu en gang ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. Vi håber at møde rigtig mange af jer i det nye år.


Af hjertet tak for jeres støtte i 2020!Kærlig hilsen

Bestyrelsen i My African Child

Formand Iben Hansen

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page